سفارش تبلیغ
صبا ویژن

چند روش برای افزایش رضایت شغلی کارکنان

5 روش برای افزایش رضایت شغلی کارکنان

چگونه رضایت شغلی کارکنان خود را افزایش دهیم؟

رضایت شغلی کارکنان در محیط کار از جمله موضوعاتی است که معمولاً به اندازه‌ای که باید مورد توجه قرار نگرفته است. اگر کارمندان در محیط کار خود رضایت شغلی داشته باشند، کیفیت کارشان به طرز چشمگیری ارتقا می‌یابد و همچنین، حس تعلق و مشارکت در آن‌ها هویدا خواهد شد. با این حال، ایجاد رضایت شغلی در کارمندان آنچنان دشوار نیست و تنها لازم است احساس کنند که شما به آن‌ها اهمیت می‌دهید و برای کارشان ارزش قائل هستید.

پس از سال‌ها تحقیق درباره مشارکت و تعلق خاطر کارمندان نسبت به سازمان و اختصاص بودجه‌های کلان توسط شرکت‌های بزرگ به منظور بهبود همین معضل، هنوز هم تغییری بزرگ در این زمینه حاصل نشده است.

اما دلیل این موضوع چیست؟ امروزه بحث‌های زیادی در این خصوص مطرح شده و مقاله‌های زیادی هم در این خصوص نوشته شده است، اما می‌توان گفت با وجود تمام این‌ها، هنوز هم بیشتر کارمندان از کار خود لذت نمی‌برند و رضایت شغلی ندارند. در این خصوص باید بدانیم که ایجاد رضایت شغلی تقریباً به هیچ هزینه‌ای نیاز ندارد و بسیار آسان نیز تحقق می‌یابد.

آمارهای موسسه Gallup نشان می‌دهد تنها 13% کارمندان رضایت شغلی دارند. با تلاش‌هایی که صورت گرفته، هر ساله تنها درصد بسیار پایینی بر رضایت شغلی کارکنان افزوده می‌شود. به همین دلیل، این استراتژی جوابگوی انتظارات نیست و باید رویکرد متفاوتی برای آن اتخاذ شود. مهم‌ترین موردی که در سازمان رضایت شغلی را بالا می‌برد، اعتماد است و تمام عوامل دیگر به نوعی زیرشاخه آن هستند. اگر به فردی اطمینان نداشته باشید آیا می‌توانید به او مسئولیت انجام کاری را بدهید یا در برابر او خود را انعطاف‌پذیر نشان دهید یا به او قدرت و اختیار تفویض کنید؟ به همین دلیل است که می‌گوییم اعتماد سرچشمه تمام جوانب دیگر است. موضوع دیگری که به عنوان یک رهبر و مدیر برای افزایش رضایت شغلی کارکنان سازمان باید مدنظر قرار دهید بالا بردن هوش عاطفی خود است. با انجام این کار می‌توانید بیش از قبل با همکاران خود یکدل و مهربان باشید.

 

نسبت به انتظارات خود واقع‌بین باشید

زمانی که انتظارات شما از کارمندان واقع‌بینانه نباشد، کارمندان در معرض استرس، نگرانی و ناامیدی قرار می‌گیرند. در تحقیقات به عمل آمده مشخص شد، 60% کارمندان بر این باورند که شغل آنان عوارضی روانی بر زندگی شخصی‌شان تحمیل کرده است. در حالی که مدام شما را به مطالعه و تحقیق درباره افزایش بهره‌وری و تکنیک‌های مدیریت زمان دعوت می‌کنیم، توصیه می‌کنیم اندکی هم به ایجاد تعادل در زندگی و کار توجه کنید. به عنوان یک رهبر، شما نباید اجازه دهید کارمندان‌تان بیش از حد کار کنند یا احساس کنند که شرکت در حال سوءاستفاده از آن‌ها است.

شما مسئول هستید که مطابق با اهداف سازمانی خود رفتار کنید. شما باید به طور مدام با اعضای تیم خود در ارتباط صادقانه و سازنده باشید، تا هر زمان انتظارات و اهداف سازمانی برای آنان غیرقابل تحمل تلقی می‌شد، آن‌ها را تغییر دهید. تمام سعی خود را برای ایجاد حس بهتر در کارمندان به کار بگیرید و تلاش کنید اهداف سازمان را با انتظارات کارکنان‌تان هماهنگ کنید تا رضایت شغلی آنان بیشتر شود.

از تلاش کارمندان‌تان قدردانی کنید

قدردانی از کارمندان یکی از ساده‌ترین و کم‌هزینه‌ترین راه‌هایی است که می‌تواند رضایت شغلی را به ارمغان آورد. برای این کار تنها لازم است که بیش از پیش همکاران خود را بشناسید.

تحقیقات نشان می‌دهد که حدود 63% از کارمندان بر این باورند که به اندازه کافی از آنان تقدیر و تشکر نمی‌شود. باید گفت قدردانی و تشکر از کارمندان شانس بسیار خوبی برای مدیران است. آن‌ها می‌توانند با این کار رضایت شغلی کارمندان سخت‌کوش را افزایش دهند و آن‌ها را نسبت به سازمان خود وفادار کنند.

بر اهداف بلند مدت تمرکز کنید

تمرکز بر اهداف کوتاه مدت در کسب و کار و تلاش برای رسیدن به کامیابی‌های کوتاه مدت، نه تنها برای کسب و کار مفید نیست، بلکه به طور شگفت‌انگیزی کارمندان را بی‌انگیزه و ناامید می‌کند.

برای انگیزه‌بخشی به کارمندان باید دقیقاً همان اهداف بزرگ و بلند مدتی که در ذهن دارید را به عنوان اهداف اصلی به بقیه تیم منتقل کنید. به طور کلی، اهداف بلند مدت انرژی بیشتری به تیم داده و افراد را هیجان زده می‌کند. از کارمندان خود بپرسید سازمان را در 10 سال آینده به چه شکل می‌بینند؟ وقتی آن‌ها مشغول فکر کردن راجع به چنین سوالاتی شوند، خواهید دید که بیش از قبل خود را متعلق به سازمان دیده و رضایت شغلی‌شان نیز بیشتر می‌شود.

برای افزایش رضایت شغلی کارکنان ارتباطات خود را گسترش دهید

همیشه به یاد داشته باشید که هیچ وقت به خاطر ارتباط زیاد کسی به شما خورده نخواهد گرفت. اما نبود ارتباط مطمئناً عاملی برای ناامیدی در محیط کار خواهد بود. منظور ما از این جمله این است که هر زمان گمان کردید میزان ارتباط شما کافی است بدانید که در اشتباه هستید. میزان ارتباط شما در سازمان هیچ‌‌وقت کافی نخواهد بود. پس به تلاش خود در این زمینه ادامه دهید. سعی کنید ارتباط سالم و صادقانه را جزئی از فرهنگ سازمانی شرکت خود کنید. هرچه ارتباط شما با اعضای تیم‌‎تان بیشتر شود، آسایش آن‌ها در سازمان بیشتر شده و رضایت شغلی‌شان نیز افزایش می‌یابد.

 

به کارمندان سازمان فرصت یادگیری بدهید

رشد و پیشرفت شخصی مهم‌ترین جنبه مشارکت و تعلق خاطر کارمندان است. زمانی که کارمندان در یک سازمان به جایی می‌رسند که دیگر چیزی برای یادگیری ندارند، سرخورده شده و احساس بدی پیدا می‌کنند. در چنین موقعیتی، آن‌ها به این فکر می‌افتند که در جایی دیگر انگیزه‌هایشان بازیابی کنند. هر مدیر سازمان باید برنامه جامعی برای آموزش مداوم کارمندان در سازمان در نظر بگیرد. تنها در این صورت است که افراد از کار کردن در چنین سازمانی لذت خواهند برد. به عنوان مثال در نظر بگیرید اگر ماهانه مبلغی را به کارمندان خود بپردازید تا در هر حوزه مورد علاقه‌شان شروع به یادگیری کنند، اتفاق بسیار خوبی در سازمان خواهد افتاد. و آنها احساس خواهند کرد که چقدر پیشرفت و رشدشان برای سازمان مهم است. این چنین است که کارمندان در اینگونه سازمان رضایت شغلی خواهند داشت.

 

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این موضوع مقاله هومان را با عنوان چگونه رضایت شغلی کارکنان را افزایش دهیم؟ بخوانید